;
29
okt

5 voordelen van slimme radiatoren

De slimme elektrische radiator is in opkomst. En niet zonder reden. Het comfort en gemak wat deze verwarming brengt ten opzichte van de ‘traditionele’ verwarming of radiator is groot. Om nog maar te zwijgen over de energie die je ermee bespaart. Benieuwd naar alle voordelen? Wij zetten ze voor je op een rij.Slimme radiator | Blog BCC

Hoe werkt het?

De slimme radiator (ook wel ‘elektrische kachel’ genoemd) is een ingenieus ding. Het verwarmingselement zuigt koude lucht naar zich toe. Vervolgens wordt de kou omgezet in warmte. De lucht verspreidt zich moeiteloos door de ruimte en maakt weer plek maakt voor nieuwe, frisse koude lucht om getransformeerd te worden. Leuk feitje: dit idee komt uit Scandinavië. Vanwege de kou daar zal je dat vast niets verbazen 😉

Makkelijk te bedienen met één app

Jouw slimme verwarming, zoals deze elektrische radiator van Duux, bedien je met één overzichtelijke app. Hiermee kun je zowel de temperatuur van de verwarming bijstellen als de tijd waarop je wilt dat die aan- en uitgaat. Ook als je in de supermarkt staat, op je werk bent of een ommetje maakt. Je hebt dus de vrijheid om je kachel overal ter wereld te bedienen. Thuis komen en zien dat je vergeten was de verwarming omlaag te zetten is dus verleden tijd.

Je bespaart energiekosten

Je verwarming vergeten uit te zetten kost natuurlijk veel energie. We zeiden het al: nu je met de app op afstand je verwarming kunt bedienen, valt dat probleem weg. Je pakt je telefoon erbij, drukt op de knop en the problem is fixed. Wil je ’s avonds dat het weer lekker afkoelt in huis? Zet hem dan op nachtmodus! De verwarming gaat dan terug naar de door jou vooraf ingestelde temperatuur.  Je kan op afstand bepalen hoe laat de verwarming aan moet gaan. Kom je net terug van vakantie? Stel hem dan makkelijk in zodat je thuiskomt in een heerlijk warm en knus nest. Hmmm. Comfortabel én energiebesparend.

Voor iedere kamer wat wils

Het is wel zo fijn om in iedere kamer een kachel te hebben staan, zodat het overal lekker warm is. Is dit een gedoe met het bedienen ervan? Nee, integendeel. Met de app kun je instellen dat alle kachels op precies hetzelfde tijdstip aan- en uitgaan en dezelfde temperatuur hebben. Het tegenovergestelde is ook mogelijk. De kachel in de woonkamer zet je warmer dan in de slaapkamer, bijvoorbeeld. Jij hebt de controle, waar je ook bent en waar die verwarming ook staat. Fijn toch? Wij zijn in ieder geval om.

Strak en stijlvol design

Een kachel die zichtbaar is, maar toch onzichtbaar. Dat is hoe je het uiterlijk van de slimme verwarming het beste kunt omschrijven. Kijk maar eens naar deze radiatoren van Mill en Duux. Ze worden gekenmerkt door mooie afgeronde randen, een matte afwerking en een strak wit design. Het beeld van een groot lelijk kacheltje mag je vanaf nu dus uit je hoofd zetten. Deze stijlvolle slimme radiatoren staan hoe dan ook mooi bij je interieur. Eerst zien, dan geloven? Kom dan gerust eens langs in de winkel of neem op je gemak een kijkje op onze website!