;
4
nov

Een sfeervol huis: 8 tips om nóg meer uit je Philips Hue lampen te halen

Grote kans dat je al eens van de Philips Hue lampen hebt gehoord, maar weet je dan ook wat je er allemaal mee kan? Wij geven je tips voor een sfeervol verlicht huis.Philips Hue | Blog BCC

1.    Spelen met kleur

Licht en kleur zijn ontzettend bepalend voor de sfeer in huis. Een gezellige dineravond met familie, een huisfeest met vrienden of een avondje helemaal alleen thuis… Dat vraagt natuurlijk allemaal om een andere sfeer! Stel de lampen in op vrolijk paars, energiek rood of relaxed groen en kies de juiste lichtsterkte. Voortaan heb jij volledige controle over de vibe in huis.

2.    Philips Hue Labs

Met Philips Hue Labs kan je ontzettend veel leuke dingen doen! Dit is een soort experimentele omgeving binnen de Hue app waarmee je kunt spelen met allerlei kleur- en lichteffecten. In de Labs omgeving vind je voorgeprogrammeerde functies die Philips in de toekomst misschien wil integreren en jij kan deze alvast uitproberen! Laat jouw lampen automatisch van kleur veranderen of laat ze knipperen als kookwekker. Nog een aantal leuke functies: romantische Candle Light Scene, Cinema Scene en Cozy Home Living Scene. Probeer ze allemaal en vind jouw favoriet!

3.    Automatisch licht

Philips Hue beschikt over een functie waarmee de lampen aangaan wanneer je thuiskomt en uit gaan wanneer je de deur achter je dichttrekt. Zet hiervoor je locatie aan, stel in de app jouw thuisadres in en kies welke lampen aan of uit moeten gaan. Door de koppeling met jouw telefoon weet de app precies waar je bent en wanneer de lampen aan of uit moeten. Zo kom je nooit in een donker huis thuis. Dat is pas lekker thuiskomen!

4.    Koppel Philips Hue met Google Home

Je kan de Philips Hue lampen natuurlijk bedienen met de Philips Hue app, maar nog makkelijker is om de lampen met je stem te bedienen. Dit kan via een virtuele assistent. Geef een spraakcommando aan Google, bijvoorbeeld: ‘Hey Google, zet de lampen aan’. Zo zet jij moeiteloos het licht naar jouw hand. Zo'n assistent is extra handig wanneer je nog meer slimme apparaten in huis hebt. Google kan dan als een smart hub voor al je apparaten fungeren.

5.    Sfeervolle beeldschermen

Je kunt jouw Philips Hue lampen ook gebruiken als Ambilight. Zo kan je je Hue lampen in je huiskamer laten meekleuren met de content die je afspeelt op je computer of streamt naar je TV. Zo wordt jouw kamer mee verlicht met de kleuren op het beeld en word je nog meer de serie, film of game ingezogen. Je creëert met de Philips Hue Sync app gemakkelijk een ultieme thuisbioscoop of gaming room!Philips Hue | Blog BCC

6.    Bewegingssensors

Koppel jouw Philips Hue lampen aan een bewegingssensor zodat de lampen aangaan wanneer je erlangs loopt. Eentje in de gang, eentje in de schuur, eentje in de slaapkamer. Je kan er zelfs eentje op de brievenbus plakken zodat jouw lampen gaan knipperen wanneer er post door de brievenbus komt. Of als er iemand de tuin binnenloopt. Zo weet je altijd wat er gebeurt in en rondom het huis.

7.    Wekfunctie

Hoe naar is het om elke dag weer uit je slaap gerukt te worden door je wekker? Veel fijner is om wakker te worden van licht. Stel via de Philips Hue app in hoe laat je wakker wil worden zodat de lampen langzaam steeds feller worden rond de tijd dat je op moet staan. Hiermee boots je een zonsopkomst na waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt en jouw humeur een boost krijgt. Zo wordt de sfeer aan de ontbijttafel gegarandeerd een stuk beter!