;
2
jun

Voor iedere kamer een geschikte televisie; dit zijn de beste tv's voor de ruimtes in jouw huis

Of je nu televisie kijkt in een lichte of donkere ruimte, of in een grote of kleine ruimte; voor iedere plek in huis is er weer een andere tv die hier het beste bij past. Wij vertellen je wat de beste tv’s zijn voor iedere ruimte in huis.Televisie | Blog BCC

Donkere vs. verlichte ruimtes

Vervelend hè, als je ’s avonds in het donker televisie wil kijken en het beeldscherm zo fel is dat je er hoofdpijn van krijgt. Of dat het beeld zo flets is dat je niets ziet wanneer de zon schijnt. Grr… Dankzij speciale technieken in OLED en QLED tv’s maakt het niet uit of je in een lichte of donkere ruimte tv kijkt. Of je nou een zonovergoten woonkamer of donkere mancave hebt, de beeldweergave is altijd perfect. De nieuwste modellen hiervan hebben een lichtsensor die de helderheid zelf bijstellen. De LG OLED 4K tv is zo’n tv. Hoe donker of licht het scherm ook staat, je geniet altijd van de meest intense kleuren en rijk contrast. Dat wordt heerlijk gamen en films kijken, op elk moment van de dag!

Grote vs. kleine ruimtes

Je kan je misschien wel voorstellen dat iemand met een enorme woonkamer een andere tv kiest dan iemand in een klein appartementje of studentenkamer. Gewoonweg omdat de grootte van de tv aangepast moet worden naar de ruimte. Maar wist je dat er ook een ideale kijkafstand is bij elk formaat tv? Bij een Full HD tv kan je de vuistregel aanhouden dat je de beelddiagonaal in centimeters moet vermenigvuldigen met 2 of 2,5. Dus heb je een 40 inch tv (101,6 cm) dan is de ideale kijkafstand 203 – 254 cm. Bij een 4K tv vermenigvuldig je de beelddiagonaal met 1,2 tot 1,7. Iets minder dus, omdat de resolutie hoger is en je dichterbij kan zitten zonder de pixels in beeld te zien. Heb je een kleine ruimte dan is een kleine HD tv of een iets grotere 4K tv passend. Voor de kleine ruimtes hebben we al tv’s startend bij 24 inch, omgerekend bijna 61 centimeter. Ideaal voor in jouw knusse appartement Wanneer je een groot huis hebt kan je prima ook een grotere tv neerzetten. 

Een televisie die perfect in je interieur past: Samsung The Frame

Deze tv is er eentje om apart te benoemen, want hij is speciaal. Samsung The Frame is een goede tv voor wanneer je wil dat de tv in je interieur opgaat. Deze speciale tv is namelijk om te toveren tot een kunstwerk. Wanneer de tv uitstaat kan je kiezen om een schilderij, foto, design of iets anders op je beeldscherm weer te geven. Zo wordt je tv ineens een kunstobject in plaats van een storend zwart vlak op de muur. Ideaal als je een kleine kamer hebt maar toch een grotere tv wil. Zo hoef je niet én een grote fotolijst én een tv op te hangen. Slim gebruik van je ruimte! Uiteraard past The Frame ook in grote huizen en zowel in de woonkamer, hobbykamer als slaapkamer. Juist omdat hij zo multifunctioneel is past hij overal.