;

Langer genieten van je eten en drinken? Dit is de ideale koelkast indeling!

Zet jij vaak eten en drinken op exact dezelfde plek terug in de koelkast? Newsflash: je bent daarin niet de enige. Driekwart van de consumenten doet dit namelijk. Groente en fruit onderin, pak melk in de deur en je vleeswaren ergens in het midden. Wel lekker makkelijk; zo weet je precies waar alles staat en hoef je niet eindeloos te zoeken. Maar wist je dat de indeling van je koelkast ook écht van invloed is op de versheid van je producten? Wij vertellen je daarom graag hoe jij je koelkast het beste kan indelen.de ideale koelkastindeling

De juiste temperatuur

Heb jij het idee dat de temperatuur van je koelkast ook iedere keer weer anders ingesteld staat? De ene keer komt een product er half bevroren uit en de andere keer lijkt het net alsof de koelkastdeur op een kiertje heeft gestaan. Het kan dan zijn dat je tijdens het pakken of terugleggen van een product tegen de temperatuur regelaar aankomt. Deze stel je namelijk het beste in op 4 graden. Grote kans overigens dat je dit nog niet wist. Uit dit onderzoek dat wij samen met Novio Reserach hebben gedaan naar het gebruik van koelkasten onder Nederlandse consumenten blijkt namelijk dat 2 van de 3 consumenten niet weet wat de ideale koelkasttemperatuur is. Bij bijna de helft staat de koelkast zelfs te warm. No shame dus.

Van boven naar beneden

Een goed begin is het halve werk. Dus nu de temperatuur goed staat, kunnen we beginnen met de indeling. Hierbij geldt; alle producten die niet (meer) gekookt hoeven te worden, bewaar je het beste bovenin de koelkast. Hier is de temperatuur het hoogst, wat prima is voor producten die minder snel kunnen bederven. Denk bijvoorbeeld aan sausjes, vleeswaren of kliekjes van de vorige dag.

Wellicht niet geheel verrassend, maar de temperatuur van de middelste plank is gemiddeld. Niet te koud en niet te warm. Ideaal voor al je zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt. Want laten we eerlijk zijn; niemand wordt vrolijk van lauwe melk, maar een brain freeze krijgen is ook geen pretje.

Drie keer raden waar de temperatuur in de koelkast het koudst is. Juist ja, helemaal onderin! Hier bewaar je dus het beste rauwe vlees, vis of gevogelte. En vooruit, je biertjes of wijntjes voor tijdens die warme zomerdagen. Heb je ook groentelades in je koelkast? De term voor deze lades is natuurlijk niet voor niets; hier kun je het beste al je groentes en salades in kwijt.

De deur

Laten we vooral ook niet de deur in de koelkast vergeten. Bij ons vaak een mengelmoes van producten die eigenlijk nergens anders meer passen. Maar omdat je de deur regelmatig opendoet, wil de temperatuur hier nogal flink schommelen. Je kunt er daarom het beste producten bewaren waar niet zo snel iets mis mee kan gaan. Denk aan sapjes, frisdrank of potjes jam.

Aan de slag!

Wist jij dit eigenlijk allemaal al lang, maar vind je het fijn om vast te houden aan je eigen logische indeling? Snappen wij wel, want wie houdt er wél van veranderingen!? Overigens gaat meer dan de helft van de Nederlandse consumenten hierin met je mee, dus je bent niet de enige. Nu wij dit weten gaan we toch maar even gauw kijken hoe het met de kaasjes en vleeswaren in onze koelkast gaat. Doe je met ons mee?

Bekijk ons aanbod van vrijstaande koelkasten en inbouw koelkasten.