;
31
jan

Deze gadgets voor kinderen maken het leven van elke ouder nét iets makkelijker

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent voor veel thuiswerkende ouders de hele dag rennende kids om je heen. Heel gezellig natuurlijk, maar niet altijd even handig. Om mama of papa soms even wat rust te bieden hebben wij 6 gadgets op een rijtje gezet waar kinderen reuze enthousiast van worden!

gadgets die het leven met kinderen makkelijker maken

Gadget 1: meer bewegen met een smartwatch

Kinderen zijn tegenwoordig gek op alles met een beeldscherm. De keerzijde is dat ze daardoor steeds minder bewegen. Een Xplora smartwatch is dan de ideale gadget voor zowel ouder als kind. Het motiveert namelijk om meer te bewegen dankzij het GoPlay-platform. Je krijgt als kind beloningen voor het aantal gezette stappen: hoe hoger dit is, hoe meer punten je dus verdient. Daarnaast biedt het leuke extra’s zoals het maken van foto’s, het inspreken van spraakberichten en het versturen van emoji’s. Ook niet geheel onbelangrijk: je kunt als ouder jouw kinderen goed in de gaten houden door exacte locaties via GPS en het instellen van veiligheidszones. Een win-win situatie!

Gadget 2: speel een spelletjes met een Walkie Talkie

Wil je jouw kinderen vermaken op de ouderwetse manier? Roep een Walkie Talkie in het leven! Met een Walkie Talkie kun je namelijk ontzettend veel spelletjes spelen, zoals verstoppertje of Rara Waar Ben Ik? Je kinderen geven hints door via de Walkie Talkie om elkaar te vinden. Ontzettend vermakelijk! Zelf mee spelen mag trouwens ook 😉.

Gadget 3: schaf een kindvriendelijke tablet aan

Voordat je ouder werd zal je waarschijnlijk iets geroepen hebben als “mijn kind krijgt later nooit een tablet”. Maar als zo’n kleine spruit dan uiteindelijk in de rondte loopt blijkt het toch hartstikke handig te zijn in bepaalde situaties. Zo ook als jij bijvoorbeeld aan het werk bent, maar de kinderen vakantie hebben. Veel tablets beschikken over een kindvriendelijke omgeving, maar je kunt ook kiezen voor eentje die speciaal voor kinderen ontwikkeld is. De Denver kindvriendelijke tablet beschikt over KIDO'Z software die voor een omgeving zorgt waar kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen.

Gadget 4: schaf een nieuwe game aan voor de Nintendo Switch

Kinderen zijn gek op spelletjes. Of dat nu buiten is of via bijvoorbeeld een Nintendo Switch: ze kunnen zich er vaak uren mee vermaken. Een nieuw spelletje aanschaffen is dan ook zeker geen slecht plan. Ga bijvoorbeeld voor het populaire Animal Crossing of laat ze met Big Brain Academy zowel hen hersenen als reflexen op de proef stellen. Hierdoor zorg jij gegarandeerd voor wat meer rust in huis en jezelf.

Gadget 5: neem avonturen op met een actioncam

Vakanties in Nederland of in het buitenland kunnen best uitdagend zijn met kinderen. Want hoe vermaak je ze constant? Of je nu op wintersport gaat of een warme bestemming op de planning hebt staan, een actioncam is ongeacht de vakantiebestemming een groot succes. Kinderen kunnen namelijk al hun creativiteit kwijt in het opnemen van al hun avonturen. De meeste actioncams zijn waterproof, maar mocht dit niet het geval zijn dan is dit gemakkelijk op te lossen met een onderwaterdoos. Laat de vakantie maar beginnen!

Gadget 6: maak de lekkerste creaties met funcooking apparaten

Wil je samen met jouw kids wat ondernemen? Duik dan de keuken in en ga eens aan de slag met een wafelijzer, suikerspin- of popcornmaker. Funcooking apparaten zijn over het algemeen makkelijk in gebruik en nemen niet zo gek veel tijd in beslag om wat leuks mee te creëren. Zo blijft je kind ook geïnteresseerd en gestimuleerd om mee te doen. Want als ouder weet je: kinderen hebben nu eenmaal een korte spanningsboog 😉.