;
22
mrt

In 6 super snelle stappen je vriezer schoonmaken

Oké, wellicht vind je dit niet leuk om te lezen, maar eens per jaar is het écht nodig om je vriezer te poetsen. Zo krijgen bacteriën geen kans en kan de vriezer beter koelen. En omdat de vriezer schoonmaken niet het meest leuke klusje is, leggen we je stap voor stap uit hoe je dit het snelst klaart.Vriezer schoonmaken | Blog BCC

Stap 1: ontdooien

Niet geheel onverwachts: om de vriezer te kunnen poetsen is het nodig dat hij leeg is. Haal daarom alle producten eruit en plaats ze tijdelijk ergens anders, bijvoorbeeld in de vriezer van de buurvrouw of buiten als het koud is. Vervolgens haal je de stekker van de vriezer uit het stopcontact en wacht je tot hij helemaal ontdooit is. Let wel op; om een zwembad rondom je vriezer te voorkomen is het slim om een aantal handdoeken onder de vriezer te leggen. Of leg enkele lege bakjes in de vriezer om het water op te vangen.

Stap 2: sopje maken

Om te poetsen heb je een goed sopje nodig. Meng bijvoorbeeld warm water met een beetje allesreiniger, afwasmiddel of soda. Gebruik zeker niet teveel schoonmaakmiddel, en al helemaal geen bijtende middelen, en ook geen schuursponsjes, maar neem een aantal microvezeldoeken. Zo beschadig je de vriezer niet. Haal vervolgens alle losse onderdelen uit de vriezer, zoals de lades en roosters.

Stap 3: de binnenkant van de vriezer schoonmaken

Nu de vriezer én jij er helemaal klaar voor zijn, is het tijd om te gaan poetsen, joepie! 😉 Maak de microvezeldoek nat met het sopje en neem de binnenkant van de vriezer hiermee af. Begin bovenin en werk naar beneden. Nadat je met de microvezeldoek overal gepoetst hebt, veeg je alles nog na met een natte doek zonder zeep. Zo haal je de eventuele achtergebleven zeepresten weg. Tot slot droog je alles goed met een schone theedoek.

Stap 4: de roosters, rubbers en deur

De binnenkant van de vriezer is schoon; nu is het tijd voor de lades, roosters, rubbers en de deur. Zoals je de binnenkant van de vriezer net gepoetst hebt, ga je ook deze onderdelen poetsen. Eerst met een schone microvezeldoek met het sopje en daarna met een schone microvezeldoek met enkel water om het na te poetsen. Droog ook alles weer goed af met een schone theedoek.

Stap 5: de buitenkant van de vriezer schoonmaken

De binnenkant is nu helemaal piccobello schoon, maar de buitenkant mag ook een poetsbeurtje krijgen. Neem weer een schone microvezeldoek en ga opnieuw met het sopje en daarna met enkel water aan de slag. Tot slot veeg je alles weer mooi droog met een theedoek. Ook de achterkant van de vriezer verdient aandacht. Het rooster, waarmee de warmte wordt afgevoerd, zit namelijk aan de achterkant en het is belangrijk dat het stofvrij blijft zodat de warmte weg kan. Maak daarom met een droge doek het rooster en de slangen stofvrij.

Stap 6: inruimen en relaxen

Zo, je bent bijna klaar met het schoonmaken van je vriezer! Als de vriezer helemaal schoon en droog is, kun je de stekker weer in het stopcontact steken. Als de vriezer weer op de juiste temperatuur is gekomen, kun je jouw producten terug leggen. Daarna is het tijd om te relaxen, want jij hebt dit klusje maar weer mooi geklaard!