;

Met deze televisie features komt elke sportwedstrijd optimaal tot zijn recht!

De sportmaanden staan eindelijk weer voor de deur! Ben jij een echte sportfanaat en op zoek naar een nieuwe televisie? Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om erachter te komen welke snufjes nou precies zorgen voor een optimale kijkervaring bij een sportwedstrijd. Wij zetten 10 handige features op een rij die jou een handje op weg helpen met het kiezen van de juiste sport tv!

Met deze 10 features komt elke sportwedstrijd optimaal tot zijn recht komt

Feature 1: kies voor 100 Hz Refresh Rate

De Refresh Rate, ook wel verversingssnelheid genaamd, wordt uitgedrukt in hertz (Hz) en betekent het aantal keer per seconde dat pixels worden ververst. Makkelijker gezegd zorgt een hogere verversingssnelheid voor vloeiendere beelden. Bij een televisie heb je de keuze uit 50 of 100 Hz. Aangezien een sportwedstrijd uit bewegend beeld bestaat raden wij je aan om te kiezen voor een tv met een verversingssnelheid van 100 Hz.

Feature 2: ga voor een brede kijkhoek

Sport verbindt de mens, je kijkt het dan ook vaak samen met andere mensen. Daarom is het belangrijk dat jouw nieuwe televisie een brede kijkhoek heeft, zoals bij een OLED-televisie. Waar je ook zit in de woonkamer, jij kunt het scherm goed zien! Neem bijvoorbeeld Sony Bravia XR OLED, waarmee je vanuit elke hoek uit de kamer geniet van perfect beeld.

Feature 3: kies minimaal voor 4K-resolutie

De meeste sportwedstrijden worden in 4K-resolutie uitgezonden. Resolutie wordt uitgedrukt in pixels waarbij geldt; hoe meer pixels, des te scherper het beeld. 4K-resolutie bestaat uit 2340 pixels in de lengte en 2160 pixels in de breedte en is daarmee vier keer zo scherp als het bekende Full HD. En 8K is dan weer vier keer scherper dan 4K. Voor 8K-content moet je nog even geduld hebben, maar je bent dan wel klaar voor de toekomst! Wij raden elke sportliefhebber daarom aan om een televisie van minimaal 4K-resolutie aan te schaffen voor de beste kijkervaring.

Feature 4: kies de grootte die past bij jouw woonkamer

Een grotere televisie betekent niet per sé een betere kijkervaring. Sterker nog, wanneer je een te grote televisie hebt voor jouw relatief kleine woonkamer kun je sneller last krijgen van vermoeide ogen en hoofdpijn. Het is bijvoorbeeld niet echt prettig om de bal bij een voetbalwedstrijd te volgen wanneer je te dichtbij zit. De juiste maat televisie kun je berekenen met behulp van de afstand tussen de plek van je tv en de plek vanaf waar je kijkt. Bepaal de beste kijkafstand voor jouw woonkamer aan de hand van deze tabel.

Feature 5: schakel de sport-modus in

Veel televisies beschikken over een speciale modus voor sport. Deze modus zorgt voor geoptimaliseerd beeld en geluid tijdens een sportwedstrijd. Deze feature kun je instellen bij de beeldinstellingen van je televisie. Check voorafgaand aan je aankoop wel goed of je televisie een sport-modus heeft.

Feature 6: geluid dat de beweging volgt

Een andere handige feature is Object Tracking Sound (OTS) van Samsung. Bij deze functie volgt geluid de actie op het scherm. Je hoort bijvoorbeeld het geluid bij een skiër van links naar rechts bewegen. OTS, OTS+ en OTS Pro is beschikbaar bij heel veel series. Kies bijvoorbeeld de Samsung 55QN95A die over OTS+ beschikt. Sony heeft een vergelijkbare feature; met XR Sound is het scherm de speaker en komt het geluid vanuit de exacte locatie binnen de scène, zelfs als de geluidsbron snel beweegt.

Feature 7: krijg een alert wanneer de wedstrijd begint

Met LG Sport Alert ontvang je een melding wanneer de wedstrijd begint en krijg je alerts van real-time acties, score-updates en wedstrijduitslagen. Je vindt Sport Alert door op je afstandsbediening op ‘Home’ te klikken of via de spraak assistent. Kies in dit menu jouw favoriete clubs, stel je alarmen in of bekijk je gerelateerde video’s die met jouw wedstrijden te maken hebben. Ideaal voor de echte sportfanaten! Deze functie vind je onder andere op deze LG OLED 2021 tv zoals of bij OLED Evo, QNED MiniLED en NanoCell modellen uit 2021.

Feature 8: creeër een surround sound ervaring

Ben jij op zoek naar een ruimtelijke geluidservaring? LG series vanaf 2020 met UN-, NanoCell en OLED in de typenaam zijn klaar voor Bluetooth Surround Sound. Dit houdt in dat je verschillende Bluetooth speakers aan je tv kunt koppelen om zo een ruimtelijke ervaring te creëren. Zet de speakers links en rechts achter de bank en het voelt alsof jij zelf bij een F1-race bent! Ideaal wanneer je toch al meerdere Bluetooth-speakers in huis hebt.

Feature 9: bekijk meerdere bronnen tegelijk op één scherm

Van deze feature zal het hart van iedere sportliefhebber een sprongetje maken. Met Samsung Multi View bekijk je meerdere bronnen tegelijk op één televisiescherm. Bekijk op het linker gedeelte verschillende bronnen zoals een Set-top Box, tv-tuner, apps, Blu-Ray-speler of gameconsole, terwijl je de inhoud van jouw telefoon op het rechter gedeelte streamt.

Feature 10: laat je meeslepen door Philips Ambilight

Veel van bovenstaande tips gaan over beeld- en geluidsinstellingen die jouw sport kijkervaring optimaal maken, maar wat dacht je van sfeerverlichting? Philips Ambilight projecteert de kleur die op het scherm wordt weergegeven op de muur achter de televisie. Je ogen hoeven hierdoor minder hard te werken om het licht op te vangen, ideaal voor in donkere ruimtes of in de avond!